General

Profile

Дарко Стојковски

Issues

Projects

Activity

2013-01-05

21:11 Хаклаб Функционалност #241: Складишта за archlinuxarm на arch.linux.net.mk
Алекс рече дека нема hdd простор на arch.linux.net.mk
Обезбеден е VPS за оваа намена од k.net.mk
Host компјутер...

2012-10-13

18:35 Хаклаб Функционалност #241 (Не го правиме): Складишта за archlinuxarm на arch.linux.net.mk
Моментално достапните огледала за користење се доста спори
Листа: http://archlinuxarm.org/about/mirrors
Убаво би ...

2012-01-02

07:31 Хаклаб Грешка #60: paste сервис
дамјан го заврши ова, paste.softver.org.mk vmetni.com

2011-09-11

17:41 Mozilla Функционалност #61: Landing Page на македонски
кога го пишав багов landing page-от http://www.mozilla.org/mk/firefox/ го немаше на македонски локализирано. сега очи...

2011-05-09

07:55 Хаклаб Организација #84 (Разрешена): Да се објави текст за NSND охрид

2011-05-07

17:29 Хаклаб Активност #70: Локален summer of code
Моќеби ова ќе му послужи на некого како мотивација да се приајви за ментор. Иако не сум студент имам воља да се впушт...
10:47 Хаклаб Грешка #87 (Затворена): Да се извади CD-ROM-от од Debilan

2011-04-28

10:03 Хаклаб Организација #85: NSND охрид - инфо на hackerspaces
на http://hackerspaces.org/wiki/NSND_Ohrid внесени основни податоци и ископиран текстот од wiki.spodeli мејл на листа...

2011-03-08

14:37 Mozilla Функционалност #61 (Затворена): Landing Page на македонски
Приметив дека нема landing page за firefox на македонски, може ли да се направи некоја или?? и како и кој?
13:15 Mozilla Грешка #21: Minefield ќе(W) кратенка на латиница
уште една грешка од овој тип Преглед (P)
ctrl+H

Also available in: Atom