Project

General

Profile

Грешка #48

Надградба на redmine

Added by Арангел Ангов over 8 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:
Затворена
Priority:
Нормален
Start date:
2011-02-10
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
2.00 h
Spent time:

Description

Најновата стабилна верзија на Redmine е 1.1.1, моментално користиме 1.0.1. Треба да се провери дали е паметно да се прави upgrade директно или мора да се оди верзија по верзија.

Документов ја објаснува постапката за upgrade:
http://www.redmine.org/projects/redmine/wiki/RedmineUpgrade

Мислам дека некаде прочитав дека е препорачливо да се иде верзија по верзија кога се прави upgrade но ако го правиме ова офлајн, може да пробаме и директно на 1.1.1 да идеме.

History

#1 Updated by Дамјан Георгиевски over 8 years ago

Ќе направиш бекап на базата и ќе пробаш директ.

Измеѓу 1.0.1 до 1.1.1 имало само мали промени кај 1.0.2,3,4,5 и поголема промена кај 1.1.x
Така да не верувам дека има посебна потреба да се иде верзија по верзиј.

#2 Updated by Арангел Ангов over 8 years ago

Ок, помина.

Го затварам багов.

#3 Updated by Арангел Ангов over 8 years ago

  • Project changed from slobodensoftver.org.mk to bugs.spodeli.org

#4 Updated by Арангел Ангов over 8 years ago

  • Status changed from Нова to Затворена
  • % Done changed from 0 to 100

Also available in: Atom PDF